h

SP: uw duit in het zakje

25 september 2010

SP: uw duit in het zakje

De SP in Zwolle voerde afeglopen zaterdag actie in winkelcentrum Holtenbroek naar aanleiding van Prinsjesdag en de kabinetsbezuinigingen. De partij heeft chocolademunten uitgedeeld en Zwolse burgers uitgenodigd zelf suggesties te doen waarop het best bezuinigd kan worden.

De SP wil graag in gesprek met Zwolse burgers over de bezuinigingen op onder andere integratie en kinderopvang. Daarnaast wil de SP graag de alternatieve linkse bezuinigingen van SP, PvdA, GroenLinks en D66 presenteren.
De bezoekers in Holtenbroek werd gevraagd om chocolademunten toe te kennen aan posten waarop zij vinden dat niet bezuinigd mag worden, door een chocoladedmunt in een bezuinigingszakje te doen.

Uit de keuzes van het publiek bleek dat Zwollenaren -net als de SP- veel liever bezuinigingen zien op zaken als de JSF en de hypotheekrenteaftrek dan op kinderopvang, thuiszorg of de AOW. Hieruit blijkt dat het alternatieve bezuinigingsvoorstel op flink wat draagvlak kan rekenen in Holtenbroek.

Afdelingsvoorzitter Frank Futselaar: 'Wij willen graag horen wat Zwollenaren vinden van de bezuinigingsplannen van het demissionaire kabinet. Sommige partijen doen alsof het niet belangrijk genoeg is voor een debat, maar de bezuinigingen op bijvoorbeeld kinderopvang kunnen grote financiƫle gevolgen hebben voor gezinnen.'

U bent hier