h

SP krijgt debat over plan Ittersum

30 november 2010

SP krijgt debat over plan Ittersum

Maandagavond heeft de de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van de SP om een debat te houden over het plan van de gemeente en woningbouwcorporatie SWZ. De SP wilde een debat omdat bewoners in met name de Staatsmanlaan en de Kempenaerware het geheel oneens zijn met een bouw van zeven woningen tussen hun straten. Deze worden pal voor hun huizen gezet waardoor er veel inkijk komt en er parkeerplaatsen verdwijnen.

De SP heeft al eerder op basis van buurtonderzoek gepleit voor een alternatief voor de woningbouwproject. Bij het debat zal de SP ervoor pleiten een alternatieve locatie te zoeken. SP-raadslid Frank Futselaar is enthousiast: “Voor de buurtbewoners, die hun mening via een gemaakt filmpje aan de raad kenbaar maakten, geeft het feit dat er in ieder geval een debat komt hoop voor een blijvend woongenot in de toekomst. Wij zullen ons uiterste best doen alternatieven te vinden zodat het plan door kan gaan zonder dat deze bewoners worden opgescheept met een serie huizen in hun voortuin.”

SP steunt boze bewoners Ittersum

U bent hier