h

SP weigert 'geheim gesprek' met wethouder

6 november 2010

SP weigert 'geheim gesprek' met wethouder

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius zal niet met wethouder Filip van As om de tafel gaan om de vertrekregeling van de ex-directeur van de sociale werkvoorziening Wezo onder geheimhouding in te zien.

Dat heeft ze de wethouder gisteren laten weten. Siderius deed in oktober een beroep op de Wet Openbaar Bestuur om de vertrekregeling die de gemeente Zwolle met de ex-directeur van de Wezo sloot, openbaar te krijgen. Ze had daaraan voorafgaand drie keer reguliere verzoeken daartoe bij het stadsbestuur ingediend.

'De SP vindt dat die regeling openbaar moet zijn, omdat het om belastinggeld gaat', aldus Siderius. 'Ik heb het gevoel dat er met me gesold wordt en ik vind de werkwijze van de wethouder verre van sjiek. Het komt op mij over alsof het stadsbestuur er alles aan doet om de vertrekregeling uit de openbaarheid te houden. Ik wil niet meewerken aan nog meer 'achterkamertjespolitiek', maar wil meer transparantie in de politiek'.

De gemeente Zwolle kon gisteren alleen bevestigen dat er een uitnodiging voor een dergelijk gesprek naar Siderius is gestuurd.

Bron: de Stentor

SP wil onderste steen boven in vertrekregeling directeur Wezo
SP vestigt hoop op nieuwe wethouder voor inzicht in vertrekregeling Wezo
SP vraagt opnieuw naar vertrekregeling ex-directeur Wezo
SP vindt vertrekregeling ex-directeur Wezo absurd
SP wil inzicht in vertrekregeling directeur Wezo

U bent hier