h

SP: betreurenswaardig vertrek directeur Wezo

2 februari 2011

SP: betreurenswaardig vertrek directeur Wezo

De SP in Zwolle vindt het vertrek van de directeur van de sociale werkvoorziening - de Wezo - betreurenswaardig. De Wezo kampt al jaren met miljoenentekorten en is volgens de partij daarom gebaat bij een stabiel bestuur. De SP wil daarom zo snel mogelijk opheldering van de wethouder wat de reden voor het vertrek van de directeur precies is.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: 'Het is betreurenswaardig dat de Wezo in deze roerige tijden een stuurloos schip is. Wij maken onze grote zorgen over de toekomst van de Wezo. Door de aankomende forse bezuinigingen van het Kabinet is het van belang dat er snel rust binnen het bedrijf komt. Er moet daarom snel orde op zaken worden gesteld. Er moet weer aandacht komen voor de medewerkers in plaats van voor intern gedoe'.

De SP wil dat wethouder Van As de touwtjes in handen neemt en ervoor zorgt dat er snel duidelijkheid over de staat van het bedrijf komt. Siderius: 'Ik moet op dit moment bijna wekelijks het college ondervragen over zaken die met de WEZO te maken hebben. Het zou goed zijn als de gemeenteraad nu eens uitgebreid en grondig wordt geïnformeerd'.

SP: spoeddebat over op non-actief zetten directeur Wezo

U bent hier