h

SP vraagt stadsbestuur om protest wachtgeldregeling

18 februari 2011

SP vraagt stadsbestuur om protest wachtgeldregeling

De Zwolse SP heeft het stadsbestuur gevraagd om in navolging van de gemeente Cuijk er bij het Rijk op aan te dringen om de wachtgeldregeling voor ex-wethouders te wijzigen. De gemeente Zwolle moet bij het vertrek van een wethouder ook opdraaien voor de wachtgeldregeling voor de periode van die wethouder in vorige gemeenten. Zwolle moet bijvoorbeeld voor ex-wethouder Berkhout - die nog geen jaar wethouder was - ook wachtgeld voor zijn periode als wethouder in Zeist en Doorn betalen.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: 'De Zwolse belastingbetaler betaalt jaarlijks duizenden euro's aan wachtgeld voor een ex-wethouder, die slechts korte tijd de stad heeft gediend. Dat geld kunnen we beter investeren in betere zorg en goed onderwijs. Het is daarom goed als er in Zwolle meer transparantie komt over wie wachtgeld krijgt en hoeveel.'

De partij wil ook weten welke ex-wethouders gebruik hebben gemaakt van een terugkeergarantie naar een vorige functie of een nieuwe functie hebben aanvaard, maar toch wachtgeld ontvangen. Verder vraagt de partij het college om een jaarlijks overzicht van het uitgekeerde wachtgeld.

Bijlage: schriftelijke vragen wachtgeld

U bent hier