h

SP en Swollwacht: nu opheldering over fors salaris interim-directeur Wezo

18 maart 2011

SP en Swollwacht: nu opheldering over fors salaris interim-directeur Wezo

De SP en Swollwacht zijn woest over de geruchten over het salaris van de nieuwe interim directeur van de sociale werkvoorziening, de Wezo. Naar verluidt verdient deze interim-directeur 2,5 ton op jaarbasis. Een interim-directeur die meent meer te moeten verdienen dan de minister-president is in de ogen van beide partijen geen knip voor de neus waard.

De partijen hekelen met name het feit dat er grote financiële tekorten zijn bij de Wezo. ‘Het is zeer onwenselijk en niet acceptabel dat deze tijdelijke directeur de belastingbetaler, de gemeente Zwolle en de sociale werkvoorziening geld uit de zak wil kloppen. Terwijl het Kabinet de werknemers van de Wezo onder het wettelijk minimumloon wil laten werken, denkt deze directeur het er nog even van te moeten nemen. Als deze geruchten op waarheid berusten dan heeft deze directeur geen enkel oog voor de realiteit en de praktijk en lijkt hij bij voorbaat ongeschikt voor deze functie.’

De SP en Swollwacht willen nu met spoed opheldering van wethouder Van As. ‘Dit is het zoveelste incident onder leiding van wethouder van As. Het wordt tijd dat hij orde op zaken gaat stellen en niet meer in zee gaat met dergelijke directeuren. Het is vijf voor twaalf voor deze wethouder. Hij moet nu ingrijpen’, aldus SP en Swollwacht.

U bent hier