h

Succes SP: tentoonstelling werkplaatsen naar Zwolle

1 maart 2011

Succes SP: tentoonstelling werkplaatsen naar Zwolle

Op initiatief van de SP gaat het stadsbestuur proberen de tentoonstelling 'bijzondere werknemers' over werknemers van de sociale werkplaatsen naar Zwolle te halen.
Daarvoor was een raadsbrede meerderheid in de gemeenteraad. De tentoonstelling en het bijbehorende boek geven 21 medewerkers een gezicht. Zij vertellen uitgebreid hun verhaal. Na alle commotie rondom de Wezo is het volgens de SP hoog tijd om de positieve kanten van de sociale werkplaats te laten zien.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De sociale werkplaatsen zijn de parel van de sociale zekerheid. Het biedt mensen met een arbeidsbeperking een beschutte werkplek. Dat moeten we koesteren. Dit boek levert een positieve bijdrage aan een juiste beeldvorming van de medewerkers van de sociale werkvoorziening. Het is geweldig dat er brede steun is om de tentoonstelling naar Zwolle te halen en de medewerkers van de Wezo te betrekken bij de opening van de tentoonstelling.’

De SP gaat het wel en wee op de sociale werkplaatsen aan het hart. De partij is daarom onlangs ook een onderzoek gestart onder de medewerkers van de sociale werkplaatsen. De vragenlijst is bedoeld om alle problemen en meningen van de medewerkers van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen. De enquête is te vinden op www.armoedewerktniet.nl/enquete.

U bent hier