h

SP in actie tegen rechtse hobby om mensen achter de geraniums te zetten

9 april 2011

SP in actie tegen rechtse hobby om mensen achter de geraniums te zetten

Onder het motto ‘Armoede werkt niet' organiseerde de SP vandaag een fotoshoot in de Diezerstraat. Voorbijgangers konden op de foto achter een raam met een vensterbank vol geraniums. De actie is een protest tegen het Kabinet dat 650 miljoen per jaar wil bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Het Centraal Planbureau heeft uitgerekend dat hierdoor tot 2015 30.000 banen in de sociale werkvoorziening verdwijnen, een derde van het totaal. De SP wil niet dat deze mensen achter de geraniums verdwijnen en protesteert daarom tegen deze bezuinigingsplannen.

fotoshoot foto

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Blijkbaar is het een rechtse hobby om grote groepen mensen af te schrijven en achter de geraniums te zetten. Wij kiezen een andere richting: mensen helpen hun talenten in te zetten voor de samenleving. Dat is voor iedereen beter. En dat maken we met deze actie duidelijk. Een minuut achter de geraniums voor de foto is leuk, jarenlang zonder perspectief thuis zitten is verschrikkelijk.'

fotoshoot foto

Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Armoede werkt niet’, die de SP is gestart naar aanleiding van de forse bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking. Jonggehandicapten, werkers in de sociale werkplaatsen en bijstandsgerechtigden dreigen – als deze plannen door gaan – de rekening van de crisis gepresenteerd te krijgen.

Armoede werkt niet

U bent hier