h

SP: nog één kans voor Machinemuseum en Ecodrome

5 april 2011

SP: nog één kans voor Machinemuseum en Ecodrome

De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad gaat niet akkoord met het voorstel van het college om het Ecodrome en het Machinemuseum te sluiten. De SP is van mening dat het Machinemuseum nooit een eerlijke kans heeft gekregen en de Zwollenaren het recht hebben om in een volwaardig open museum van de collectie te genieten. Dat doet ook recht aan de jarenlange inzet van de vrijwilligers.

Wat het Ecodrome betreft moet, wat de SP betreft, zeker ingezet worden op een fors lagere subsidie, op meer transparantie in de financiën en een ander samenwerkingsverband waarbij de gemeente meer grip op heeft. De relatie met het Ecodrome is afgelopen jaren lang niet altijd bevredigend geweest, maar gezien de grote investeringen uit het verleden en het grote belang van de collectie en de Natuur en Milieu-educatie wil de SP dat de gemeente toch met het bedrijf Libema gaat onderhandelen om te zien of een beter contract mogelijk is. Bovendien zijn de kosten van het opheffen van het Ecodrome moeilijk te voorzien.

SP-raadslid Frank Futselaar: “Het college zegt in de zetten op participatie bij cultuur en een sterke stad, maar in de praktijk bezuinigd ze één museum weg dat geheel op vrijwilligers draait en een ander dat één van de grootte publiekstrekkers van Zwolle is. Beide verdienen een echte kans om er het succes van te maken dat we voor Zwolle willen.”

U bent hier