h

Succesvolle actie 'Schoolzwemmen' in Diezerstraat

28 mei 2011

Succesvolle actie 'Schoolzwemmen' in Diezerstraat

Een reddingsboei voor het schoolzwemmen

De SP heeft vandaag in de Diezerstraat met succes handtekeningen opgehaald voor het behoud van het schoolzwemmen in Zwolle. Het college wil het schoolzwemmen wil wegbezuinigen, en daarom is de SP onder de slogan `Een reddingsboei voor het schoolzwemmen´ een campagne begonnen om de bezuinigingen tegen te houden. Bij deze eerste actiedag in de Diezerstraat werden handtekeningen opgehaald, en folders met zwembandjes uitgedeeld.

Onder de ondertekenaars bevonden zich veel jonge ouders die zich zorgen maken. Ook waren er Zwollenaren die het belangrijk vinden de jongere generatie dezelfde mogelijkheden krijgen, om zwemmen te leren, die zij zelf ook hebben gehad. Veel bezoekers van de Diezerstraat, waaronder een oud-deelnemer aan de Olympische Spelen, benadrukten het belang van leren zwemmen in een waterrijke omgeving als Zwolle. Veel mensen waar de SP vanmorgen mee sprak, vonden het vaak onbegrijpelijk dat het stadsbestuur er voor kiest juist zo'n belangrijke voorziening weg te bezuinigen.

Een reddingsboei voor het schoolzwemmen

SP-raadslid Frank Futselaar: "We hebben bij deze eerste actiedag gezien dat veel Zwollenaren niets zien in deze gevaarlijke bezuiniging. Dit smaakt dus naar meer. We zullen de komende weken op meer plekken in de stad actievoeren, en proberen mensen te mobiliseren om het schoolzwemmen te redden. Schoolzwemmen is te belangrijk om te laten verzuipen in de bezuinigingsdrift van het stadsbestuur."
Een handtekening zetten voor het behoud van het schoolzwemmen kunt u ook hier doen.

Een reddingsboei voor het schoolzwemmen

SP start handtekeningenactie ‘Reddingsboei voor het schoolzwemmen’
Teken de petitie 'Een reddingsboei voor het schoolzwemmen'

U bent hier