h

SP Zwolle opent meldpunt voor nieuw woonruimteverdeelsysteem

23 juni 2011

SP Zwolle opent meldpunt voor nieuw woonruimteverdeelsysteem

Deze maand zijn de Zwolse corporaties met een nieuw systeem van woonruimte verdeling waar veel van wordt verwacht. Het nieuwe verdeelsysteem moet woningzoekenden efficiƫnter en effectiever helpen.

Onder het oude verdeelsysteem is de gemiddelde wachttijd voor een huurwoning opgelopen tot 23 maanden, bijna twee jaar. Dat is de SP al tijden een doorn in het oog. Veel Zwollenaren komen hierdoor niet terecht in de woningen die zij nodig hebben.

Met de introductie van het nieuwe systeem komt daar verandering in, aldus de woningcorporaties. De fractie van de SP hoopt dat zij hier gelijk in krijgen, maar wil wel een vinger aan de pols te houden en heeft daarom een meldpunt geopend. Hier kunnen de ervaringen met het nieuwe systeem gemeld kunnen worden.

De SP is benieuwd of woningzoekende nu sneller aan een woning vinden, maar ook of deze ook beter past bij de woonwens, de wijze van communicatie over het nieuwe systeem. Is het prettiger om alleen via internet te werken of juist niet? Kortom de SP wil graag de ervaring met het nieuwe systeem weten. Het meldpunt huurwoningen van de SP kunt u HIER vinden.

MELDPUNT HUURWONINGEN

U bent hier