h

Brede steun voor SP-plan sociale ondernemersprijs

12 juli 2011

Brede steun voor SP-plan sociale ondernemersprijs

Maandag heeft het overgrote deel van de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van de SP om een gemeentelijke prijs in de stellen voor de sociaalste ondernemer. De SP is van mening dat werk altijd de beste manier is om uit de armoede te komen. In de praktijk is het vaak moeilijk voor mensen met een arbeidsbeperking om aan een reguliere baan te komen. Veel ondernemers in Zwolle doen al hun deel om deze mensen aan het werk te krijgen, maar het kan natuurlijk altijd beter.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: “Deze prijs is bedoeld om ondernemers die zich heel veel inzetten om werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen in het zonnetje te zetten. De media-aandacht die het oplevert is voor hun een kleine beloning voor het goede werk en zij kunnen als voorbeeld dienen voor ondernemers die zich op dit gebied nog wat passiever opstellen. Ook kunnen wij zo hopelijk leren uit de beste praktijkvoorbeelden.”

In de gemeenteraad stemde alleen de fractie van de VVD tegen. Kennelijk ziet deze partij liever een ander soort ondernemers.

SP: prijs voor sociale ondernemers

U bent hier