h

Kennismaking

7 oktober 2011

Kennismaking

RONDJE VOORSTELLEN

Even voorstellen.

 

Vera

Foto: SP

Mijn naam is Vera Wijtsma Schutrups en ik ben 28 jaar oud.
Ik woon samen met mijn man in Zwolle Zuid, vlak bij het bos waar we vaak samen wandelen in onze vrije tijd
Ik ben werkende in de zorg op meerdere vlakken, zowel geestelijke gezondheidszorg als lichamelijke gezondheidszorg.
Naast mijn betaalde baan doe ik vrijwilligerswerk voor de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Ik ben actief lid van de actiegroep in Zwolle en wij organiseren o.a de jaarlijkse Vredesweek en Schrijfmarathon.
Ik vind dit erg belangrijk werk en haal hier ook veel voldoening uit.
Net zoals ik het werk van de SP erg belangrijk vind.
Het opkomen voor mensen die dit zelf niet kunnen, mensen bewust maken van hun rechten, en de wereld waarin we leven wat dragelijker, socialer en mooier te maken vind ik erg belangrijk.
Samen kunnen wij een verschil maken en een verandering creëren in de huidige maatschappij. Grijp die kans en stem SP!

Thomas

Foto: SP

De lijst stelt zich voor gaat verder met nummer 18 Thomas Boose

Ik ben Thomas Boose, 45 jaar, vader van 3 kinderen en al 15 jaar getrouwd met Ellen. Augustus 2016 heb ik de hogeschool Leiden verlaten om te kunnen gaan werken bij het Windesheim als docent software engineering bij de opleiding HBO-ict. Het Windesheim is een geweldige hogeschool. De studenten zijn leergierig en gedisciplineerd, de collega's betrokken en gedreven en de locatie is top. Het Windesheim heeft veel te danken aan Zwolle en Zwolle heeft veel aan het Windesheim.

Sinds augustus 2017 wonen we in het prachtige Wijthmen. Het is heerlijk om vanuit je huis de natuur in te wandelen, naar de Wijthmenerplas, Soeslo of via Herfte naar de Vecht. De mensen in Wijthmen voelen zich verantwoordelijk voor de omgeving en zijn bereid om daar wat voor te doen en te laten. We zijn hartelijk en vriendelijk ontvangen en daar zijn we erg dankbaar voor. In het weekend kun je mij vinden langs de lijn als coach van het team van mijn oudste zoon. Amateur sportverenigingen zijn belangrijke spelers op het maatschappelijk speelveld. Gelukkig nemen de verenigingen hun verantwoordelijkheid door ouders te betrekken bij de club. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, houden we sport toegankelijk voor iedereen.

Ik kom uit een socialistisch nest. Solidariteit staat wat mij betreft voor gelijke kansen en begaan zijn met het lot van mensen. Mensen hebben het recht op een waardig bestaan, voor velen van ons is dat gelukkig vanzelfsprekend. Wie oplet weet dat niet alle Zwollenaren zich zeker of zelfs veilig kunnen voelen. Van de zorg tot het onderwijs, van ondernemer tot uitzendkracht, op straat, thuis, op de vereniging, op school of op het werk, we kennen allemaal voorbeelden van mensen die het moeilijk hebben. Een SP-er kijkt niet weg, maar helpt daar waar het kan. Daarom ben ik lid van de SP, daarom sta ik op de lijst van de SP en daarom zet ik mij in, voor elkaar, voor Zwolle

 

Sabine

Ik ben Sabine Spaansen. 46 jaar. Geboren Zwols. Ik ben momenteel werkzoekend. In mei 2017 ben ik in goed overleg bij Achmea weggegaan. Waar ik bijna 17 jaar gewerkt heb. Nu ben ik bezig met een opleiding Interim manager, omdat ik graag proces verbeterend en projectmatig werk. 

Binnen de SP ben ik bestuurslid, ledenadministratie, doe veel mee aan acties en regel veel verschillende dingen. Mijn aandachtspunt bij de SP is het MKB, voor de ondernemers in Zwolle kan veel verbeterd worden. Daarnaast zet ik mij ook in voor Zwolle Armoedevrij. Ik vind het erg belangrijk dat minderbedeelden ook mee kunnen doen in deze maatschappij. Daarmee staat het SP standpunt Menselijke Waardigheid hoog op mijn lijst. 

Ik ben al meer dan 20 jaar SP'er omdat het mijn denkwijze vertegenwoordigd. Ik kan niet tegen onrecht en zet mij in, om kritisch te kijken naar wat beter kan in Zwolle. Ook vind ik het belangrijk dat mensen elkaar zien in deze samenleving. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, je bent mens. 

 

Robert

      

 

 

 

 

Mijn naam is Robert Bos. Ik ben 34 jaar en woon in de Kamperpoort. Ik werk als fabrieksarbeider bij Plukon in Wezep en in m'n vrije tijd zet ik me samen met andere SP'ers in voor een beter Zwolle. In het bijzonder maak ik me hard voor goed openbaar vervoer met normale arbeidscontracten voor mensen in het OV.

Ik ben een SP’er omdat ik zie dat mensen steeds verder uit elkaar groeien, terwijl ik weet dat het veel beter kan als we samenwerken. Socialisme gaat over hard werken en goed zorgen voor elkaar. Samen kunnen we onze samenleving beter maken!

U bent hier