h

SP: nieuw belastingplan voor Zwolle

8 november 2011

SP: nieuw belastingplan voor Zwolle

De fractie van de SP in de gemeenteraad zal bij de begroting voorstellen de belastingtarieven in de stad aan te passen. De SP wil de Ontroerend Zaakbelasting met 1% extra verhogen en tegelijkertijd de toeristenbelasting afschaffen. Zo komen middelen vrij voor sociaal beleid en krijgt Zwolle via de vrijetijdssector een extra economische impuls.

De SP is van mening dat om de uitgaven voor sociaal beleid op een acceptabel niveau te houden het redelijk is om via de OZB een extra uitgave te vragen van de welgesteldere Zwollenaren. Om tegelijkertijd het aantal bezoekers in de stad op te krikken en het aantal toeristische verblijfslocaties te laten groeien is het afschaffen van de toeristenbelasting een mooie impuls. De SP wil het beperkte bedrag dat Zwolle hierdoor mist dekken door minder uit te geven aan stadsmarketing.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Wij kiezen voor een beperkte OZB-verhoging omdat wij het meer aanvaardbaar vinden om de rijksten in de stad wat meer te laten betalen aan deze crisis dan om nog meer op de armsten te korten. En waarom zou je veel geld aan stadsmarketing uitgeven het veel gemakkelijker is om ons te profileren als stad zonder toeristenbelasting? Zwolle kan nog een hoop extra kampeerboerderijen en Bed & Breakfasts gebruiken, dus laten we ze alle ruimte bieden. Ons belastingplan maakt Zwolle socialer en aantrekkelijker voor bezoekers.’

U bent hier