h

ROOD biedt wethouder bronzen fietsbel aan

19 december 2011

ROOD biedt wethouder bronzen fietsbel aan

ROOD en Rene de Heer

ROOD, jong in de SP heeft maandagmiddag wethouder Rene de Heer een bronzen fietsbel aangeboden. De reden hiervoor is dat de wethouder de chaos bij de fietsenstallingen bij het station al twee jaar oogluikend toestaat. ROOD heeft onderzoek gedaan naar het tekort aan fietsenrekken bij het station. De resultaten zijn zorgwekkend.

Woordvoerder Celine van der Burg: ‘Bijna 1000 fietsen bij het station kunnen niet in de fietsenklemmen worden geparkeerd, vanwege het simpele feit dat er onvoldoende klemmen zijn. In 2005 en 2008 heeft ROOD al eerder onderzoek gedaan. De chaos wordt elk jaar groter. Het wordt tijd dat wethouder De Heer eens werk gaan maken om deze puinzooi op te ruimen. Als hij deze chaos aanpakt, kan hij ons binnenkort opnieuw verwachten, alleen dan met een gouden fietsbel!’

ROOD vindt dat als Zwolle een echte fietsstad en een studentenstad wil worden, er genoeg fietsenrekken moeten zijn. Nog steeds zijn er te weinig klemmen voor iedereen die zijn fiets onbetaald bij het station wil stallen. Hierdoor worden fietsen onnodig weggesleept en er ontstaat een verpauperde indruk rond de stallingen.

ROOD en Rene de Heer

Op dit moment zijn er slechts 3440 (onbewaakte) fietsenstallingen. Verwacht wordt dat dit aantal na de verbouwing op station Zwolle verdubbeld wordt. Dit zal waarschijnlijk pas in 2016 zijn. Tot die tijd laat de gemeente de fietsenstallingen verpauperen.

Bijlage: rapport over fietsenchaos op het station.

U bent hier