h

SP vraagt Sinterklaas om antwoorden

4 december 2011

SP vraagt Sinterklaas om antwoorden

Op de verlanglijst van de SP in Zwolle aan Sinterklaas staat wel een heel bijzonder cadeau. De fractie hoopt dat zij morgen in de zak van Sinterklaas de antwoorden op raadsvragen over werk voor mensen met een handicap vindt. Deze vragen zijn begin september ingediend bij wethouder Van As (CU) en zouden al beantwoord moeten zijn in oktober 2011. De partij hoopt dat Sinterklaas na drie maanden wél antwoord heeft op belangrijke vragen over loon en werk van mensen met een beperking.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Er worden 60.000 banen in de sociale werkplaatsen geschrapt, de begeleiding van jonggehandicapten wordt grotendeels geschrapt en de uitkering van veel mensen worden drastisch verlaagd. De SP heeft in september een plan geschreven om deze mensen ondanks de Kabinetsbezuinigingen aan het werk te krijgen. Het zou fatsoenlijk zijn geweest van wethouder Van As om daar serieus op te reageren en dit niet 3 maanden in een la te laten verstoffen.

Het SP-plan stelt bijvoorbeeld voor om meer arbeidsplekken te creëren voor mensen met een handicap bij de Isala Klinieken (beddencentrale), woningbouwverenigingen (onderhoudsdienst), ROVA (verwerken afval), maar ook bij reguliere werkgevers zoals Wehkamp, Scania en Trebbebouw. De SP wacht vol spanning af of ze morgen de antwoorden in haar schoen krijgt.

SP lanceert zelf plan voor de sociale werkplaats

U bent hier