h

SP: voorkom sluiting Het Lumeijn

5 april 2012

SP: voorkom sluiting Het Lumeijn

De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur alles in het werk stelt om het Lumeijn open te houden. Deze school voor speciaal voortgezet onderwijs dreigt de deuren te moeten sluiten als gevolg van de bezuinigingen op het speciaal onderwijs en de invoering van passend onderwijs.

De sluiting van deze school voor speciaal voortgezet onderwijs is volgens de SP bijzonder onwenselijk, omdat de partij grote twijfels heeft of alle leerlingen wel in het reguliere onderwijs een passende onderwijsplek kunnen vinden. De SP zal wethouder Van As vragen met de deelnemende scholen rond de tafel te gaan zitten om alles in het werk te stellen om de school open te houden, eventueel in een andere opzet. Ook roept de partij de wethouder op om de gevolgen van deze rijksbezuinigingen te melden bij minister Van Bijsterveldt en haar op andere gedachten te brengen.

SP-raadslid Frank Futselaar: ‘Door de sluiting van het Lumeijn loopt een grote groep leerlingen met een beperking het risico tussen wal en schip te raken. Niet alle leerlingen zullen een passende onderwijsplek kunnen vinden in het reguliere onderwijs. De invoering van passend onderwijs leek misschien leuk op de Haagse tekentafels, maar nu zien we in de Zwolse praktijk dat de gevolgen verschrikkelijk zijn. Wij moeten alles op alles zetten om het Lumeijn open te houden en te zorgen dat alle leerlingen met een beperking in Zwolle het onderwijs kunnen krijgen dat zij nodig hebben.’

De SP wil ook van de wethouder weten wat de consequenties van sluiting voor het leerlingenvervoer in Zwolle zijn. De SP is bang dat leerlingen die nu op het Lumeijn zitten grote afstanden zullen moeten reizen om toch speciaal onderwijs te kunnen krijgen.

U bent hier