h

Succes SP: raad wil Lumeijn behouden

16 april 2012

Succes SP: raad wil Lumeijn behouden

De gemeenteraad van Zwolle heeft vanavond unaniem ingestemd met een motie ingediend door SP, GroenLinks, D66 en PvdA over de voorgenomen sluiting van het Lumeijn. De sluiting van het Lumeijn heeft voor veel beroering gezorgd in de stad, omdat onduidelijk is waar de kinderen nu terecht moeten. De raad heeft nu haar zorg uitgesproken over de voorgenomen sluiting van de school voor speciaal voortgezet onderwijs, en de wethouder opgedragen met de samenwerkende schoolbesturen te praten om te kijken naar mogelijkheden om het Lumeijn open te houden. Hiermee is duidelijk uitgesproken dat Zwolle het Lumeijn wil behouden.

Aanleiding voor de bezuinigingen zijn volgens de scholen de rampzalige bezuinigingen in het kader van het passend onderwijs. De SP heeft zich altijd verzet tegen deze bezuinigingen, maar wil ook niet dat de scholen nu al onomkeerbare stappen nemen. Het Lumeijn is te belangrijk voor Zwolse kinderen om zonder slag of stoot te laten verdwijnen.

SP-raadslid Frank Futselaar: “De sluiting van het Lumeijn zou een enorme klap zijn voor kinderen met speciale behoeften, ouders, personeel en het onderwijsaanbod van Zwolle in het algemeen. Wij mogen dat niet laten gebeuren dat we tweedeklas kinderen krijgen die niet het onderwijs mogen volgen dat ze echt nodig hebben. Gelukkig heeft de hele raad het signaal gegeven dat ze achter het Lumeijn staan. Nu moet de wethouder aan het werk!”

SP: Zwolse raad tegen sluiting Lumeijn
SP: voorkom sluiting Het Lumeijn

U bent hier