h

SP: meer sociale huurwoningen bittere noodzaak

6 mei 2012

SP: meer sociale huurwoningen bittere noodzaak

De SP wil dat de woningbouwcorporaties inzetten op meer sociale huurwoningen in Zwolle. De partij vindt het zeer teleurstellend dat de gemeente en de woningbouwcorporaties geen ambitie tonen om het aantal sociale huurwoningen uit te uitbreiden. Door de afspraken die landelijk door de VVD, CDA, D66, CU en GL zijn gemaakt raakt de koopmarkt verder in het slob en wordt een huis kopen ontmoedigd. Hierdoor zal de huurmarkt in Zwolle meer onder druk komen te staan. Het is heel onverstandig om hier niet tijdig op in te spelen volgens de SP.

SP-raadslid Edwin Koster: ‘Zwolle is een groeistad. Terwijl het aantal woningen stijgt, blijft het aantal sociale huurwoningen achter. Nu al is de wachttijd voor een huurwoning in Zwolle opgelopen tot 3,5 jaar. Potentiele startende huurders krijgen zo geen enkele kans op de woningmarkt en bestaande huurders zitten gevangen in hun woning en wijk.'

De SP stelt voor om het aantal sociale huurwoningen in Zwolle met 10% te verhogen. Nu is de meerderheid van de meer dan 50.000 Zwolse woningen nog een koopwoning (52%), terwijl er juist behoefte is aan huurwoningen. De partij vindt dat dit moet veranderen en zal maandag tijdens de gemeenteraad voorstellen om in gesprek te gaan met de woningbouwcorporaties over dit onderwerp.

U bent hier