h

Succes SP: meer inzetten op sociale huurwoningen

20 juni 2012

Succes SP: meer inzetten op sociale huurwoningen

De gemeenteraad van Zwolle is unaniem akkoord gegaan met het voorstel van de SP dat het gemeentebestuur in de gesprekken met woningbouwcorporaties moet inzetten op een substantiële stijging van het aantal huurwoningen, in plaats van de eerdere ambitie om dat aantal minimaal gelijk te houden.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: “Het tekort aan sociale huurwoningen is schrijnend en stijgt nog steeds. De wachtlijst wordt steeds langer, de wachttijden lopen steeds meer op en mensen komen in grote problemen omdat ze geen huis kunnen vinden. Wij moeten bouwen naar behoefte en de behoefte aan betaalbare woningen is op dit moment het grootst. Dat moet prioriteit hebben boven het zoveelste project van onverkoopbare dure woningen.”

SP lanceert visie Zwolse woningmarkt

U bent hier