h

SP: duidelijkheid over renovatie en parkeerplekken Pieter Steijnstraat

21 september 2012

SP: duidelijkheid over renovatie en parkeerplekken Pieter Steijnstraat

De Zwolse SP wil dat de bewoners van de Pieter Steijnstraat snel zekerheid krijgen over de geplande renovatie van hun huurwoning en over het opofferen van de groenstrook voor parkeerplekken. Al enige tijd wordt er door SWZ gesproken over het inwisselen van de groenstrook voor parkeerplaatsen en over de renovatie van de flat. Deze renovatie is ondertussen uitgesteld en het beloofde panel ‘parkeerplaatsen’ is nog steeds niet van de grond gekomen. Bewoners willen duidelijkheid van SWZ en de gemeente. De SP steunt hen daarin.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De oorspronkelijke renovatie van de flat aan de Pieter Steijnstraat zou in april 2012 starten, maar deze is uitgesteld. Ondertussen heeft nog geen 40% van de bewoners getekend voor de renovatie, terwijl 70% vereist is. De garageboxen van bewoners (onder de flat) zijn echter door SWZ al wel opgezegd. Er zou eind september een informatieavond worden belegd, maar de bewoners hebben nog steeds geen uitnodiging ontvangen. Door SWZ en de gemeente is er een panel ‘parkeerplaatsen’ beloofd, zodat bewoners inspraak zouden krijgen over de inrichting van de groenstrook. Navraag bij zowel SWZ als de gemeente leert dat beide partijen naar elkaar wijzen. Het is weer een ouderwets zooitje bij SWZ. Na al het gedoe aan de Isaac van Hoornbeekstraat, Hemerkenstraat en de van Ummenstraat zou je verwachten dat SWZ toch wat zou hebben geleerd over de omgang met haar eigen huurders. Er moet snel duidelijkheid komen.’

De SP wil duidelijkheid van de wethouder wat nu de plannen zijn en wat er gaat gebeuren met de inrichting van de groenstrook. Volgens de politieke partij is het gewenst dat de bewoners op korte termijn worden geïnformeerd voordat er onomkeerbare besluiten worden genomen.

SP legt vragen over sloopbesluit aan woningbouwcorporatie SWZ voor
SP: harde garanties nodig bij sloop Dieze-Oost
SP: SWZ goed bezig in de Indische Buurt
Buurtonderzoek SP: Indische Buurt tevreden, maar tochtig
Gemeenteraad: isoleren woningen Dieze-Oost geen prioriteit
SP: schimmelaanpak SWZ onvoldoende
SP vraagt noodplan schimmelhuizen Dieze-Oost
Ook SWZ-woningen Hemerkenstraat ijskoud en onder de schimmel
SP legt aanbod SWZ aan bewoners Isaac van Hoornbeekstraat voor
Buurtonderzoek SP: schimmel en kou in huurhuizen
Meldpunt Huurwoningen

U bent hier