h

SP vraagt af te zien van bouw woningen Staatsmanlaan

26 oktober 2012

SP vraagt af te zien van bouw woningen Staatsmanlaan

De SP in de gemeenteraad van Zwolle heeft meer informatie gevraagd over de vertraging van de bouw van 7 woningen in de Staatsmanlaan. Door bezwaarschriften van de omwonenden en een eerdere uitspraak van de Raad van State is de bouw vertraagd. De SP wil weten of deze vertraging – ook gezien het verzet van omwonenden tegen de woningbouw - reden is om van de bouw af te zien.

De bewoners van de Staatsmanlaan en de Kempenaerware verzetten zich al enige tijd tegen de geplande bouw van de extra woningen, waardoor parkeerplaatsen en groen dreigen te verdwijnen. Dit was voor de SP in de gemeenteraad reden om – als enige - tegen het plan te stemmen.

Een eerder bezwaar van een omwonende tegen het plan is door de Raad van State gegrond verklaard, vanwege een vormfout van de gemeente. Voor de zomer is de gemeente met een gewijzigd bestemmingsplan gekomen, en de SP heeft begrepen dat ook hier weer bezwaar tegen is gemaakt door de omwonenden. Aanleiding voor de SP om te vragen wat de vertraging voor gevolgen heeft voor de rest van de herstructurering in de wijk, wat de financiële consequenties voor het plan zijn als de woningen niet worden gebouwd en of het niet beter is er helemaal vanaf te zien, gezien het verzet uit de buurt.

SP raadslid Frank Futselaar: ‘Als bewoners zo mordicus tegen een plan zijn, moet je je afvragen of je er wel mee door moet gaan, zeker als dat leidt tot eindeloze procedures. Dit college heeft als ambitie om burgers meer verantwoordelijkheden te geven in de stad: dan moet je diezelfde burgers niet steeds voor voldongen feiten plaatsen. Vertraging is een goede aanleiding om het eerdere besluit te heroverwegen. Laat in dit geval uitstel maar afstel betekenen.’

Gemeenteraad laat bewoners Ittersum in de kou staan
SP krijgt debat over plan Ittersum
SP steunt boze bewoners Ittersum

U bent hier