h

Overwinning bewoners Pieter Steynstraat

13 december 2012

Overwinning bewoners Pieter Steynstraat

De SP is blij met de successen die de bewoners van de Pieter Steynstraat hebben behaald bij de renovatie van hun flat. De bewoners –die zich verenigd hebben in een bewonerscomité- hadden grote moeite met voorstellen van SWZ over het plaatsen van extra parkeerplaatsen ten koste van het groen. Ook de SP heeft zich binnen en buiten de gemeenteraad hard gemaakt om dat voorstel van de baan te krijgen.

Inmiddels is SWZ overstag voor de argumenten van de bewoners. SP fractievoorzitter Tjitske Siderius is erg blij met het succes: “Dit is een mooie overwinning voor de bewoners en een goed voorbeeld van hoe je veranderingen kunt afdwingen als je je organiseert. Maar in dit geval is ook SWZ te prijzen omdat ze –uiteindelijk- hebben geluisterd naar de terechte bezwaren van hun huurders.”

Zorgelijk is wel dat SWZ op de laatste bewonersbijeenkomst heeft aangegeven nog geen duidelijkheid te kunnen geven over de komende renovatie van de andere flats aan de Pieter Steystraat. De SP houdt de vinger aan de pols.

SP: duidelijkheid over renovatie en parkeerplekken Pieter Steijnstraat

U bent hier