h

SP: vertraging uitbetaling PGB onacceptabel

11 januari 2013

SP: vertraging uitbetaling PGB onacceptabel

De SP wil snel opheldering van wethouder Dannenberg (CDA) over de vertraging in de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (PGB) voor de hulp in het huishouden. PGB-houders kunnen met deze vergoeding de hulp in het huishouden zelf inkopen en uitbetalen aan de persoon die de zorg verleend. In januari bleek de uitbetaling meer dan een week te zijn vertraagd vanwege ‘personele problemen’ bij de gemeente. Hierdoor kwamen PGB houders en de personen die de zorg verlenen in financiële problemen. De SP vindt dit onacceptabel.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘PGB-houders moeten erop kunnen vertrouwen dat de gemeente op tijd de PGB uitbetaald. Het is onacceptabel dat de houders van de PGB en de personen die de zorg verlenen vanwege een personeelstekort in financiële problemen raken. Er moet snel duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren en of deze problemen bij de gemeente structureel zijn. De wethouder moet kunnen garanderen dat PGB houders altijd op tijd worden uitbetaald.’

De partij wil ook weten of er problemen zijn te verwachten bij het uitbetalen van de salarissen van ambtenaren, uitbetaling van uitkeringen of andere vergoedingen.

Bijlage: mondelinge vragen aan B&W

U bent hier