h

ROOD overvalt Deltion College

13 maart 2013

ROOD overvalt Deltion College

De jongerenpartij van de SP Zwolle, ROOD, spreekt zich aankomende vrijdag 15 maart samen met het actiecomité Deltion College uit tegen het wetsvoorstel om de studiefinanciering af te schaffen. De studenten voelen zich beroofd van hun toekomst.

De plannen van het kabinet om de studiefinanciering om te zetten in een sociaal leenstelsel en de ov-jaarkaart af te schaffen zijn niet goed gevallen bij de jongeren van Zwolle. De nieuwe maatregelen zouden ervoor zorgen dat een student gemiddeld 15 tot 30 duizend euro schuld heeft aan het einde van de studie.

Uit onderzoek van de Landelijke studenten vakbond is gebleken dat ruim 42% van de scholieren en MBO-ers en 20% van de studenten van het HBO en universitair onderwijs afhaken als ze geen studiefinanciering meer zouden krijgen.

Woordvoerder van het actiecomité Deltion Simon Zandvliet: ‘Wij vinden dat iedereen met de capaciteiten om te studeren hier ook de mogelijkheid toe moet hebben, ongeacht het salaris van de ouders.’

Samen met de studenten is ROOD begonnen om handtekeningen en foto’s te verzamelen van studenten en leraren die het niet eens zijn met het wetsvoorstel. Op deze manier proberen ze bewustzijn te creëren en vooral te laten zien dat ze het hier niet mee eens zijn.

U bent hier