h

SP strijdt voor behoud van goede thuiszorg

28 maart 2013

SP strijdt voor behoud van goede thuiszorg

De SP wil dat de bezuinigingen op de thuiszorg, de AWBZ en de dagbesteding direct van tafel worden geveegd. Het kabinet wil met een pakket van maatregelen de bezuinigingen halen bij de hulpbehoevenden van Nederland. Zo wordt het budget voor de hulp in het huishouden met 75% gekort en wordt de dagbesteding totaal geschrapt. De SP vindt het niet kunnen dat in een rijk land als Nederland zulke onfatsoenlijke maatregelen worden betroffen.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Het kabinet richt zijn bezuinigingspijlen op mensen die afhankelijk zijn van goede zorg. De SP vindt het niet kunnen dat in de AWBZ, de dagbesteding en de thuiszorg wordt gesnoeid, terwijl deze mensen daar niet voor gekozen hebben.’ Kortzichtig bezuinigen zorgt alleen maar voor meer onzekerheid voor deze mensen en kost de maatschappij uiteindelijk de hoofdprijs.

De SP heeft haar visie op de zorgplannen in een mooi vormgegeven magazine uiteengezet en zal die uitdelen. Komende zaterdag, 30 maart, zal de SP van 11:00 tot 13:00 in de Diezerstraat staan om aandacht te vragen voor het stopzetten van deze bezuinigingen.

Samen met de Abvakabo/FNV organiseert de SP op zaterdag 6 april in Den Haag een grote demonstratie tegen 'dit asociale bezuinigingsbeleid van het kabinet'. De Abvakabo/FNV stelt gratis busvervoer beschikbaar. Iedereen die mee naar Den Haag wil kan zich tot 1 april gratis aanmelden via www.strijdvoorthuiszorg.nl.

U bent hier