h

SP: belofte aan bewoners Dieze Oost moet worden nagekomen

7 april 2013

SP: belofte aan bewoners Dieze Oost moet worden nagekomen

De SP wil dat de beloftes die zijn gedaan aan de bewoners in de Hemerkenstraat, Regelandisstraat en van Ummenstraat worden nagekomen. Vorig jaar heeft woningbouwcorporatie SWZ besloten om de woningen te slopen, omdat de woningen in zeer slechte staat zijn. Ook uit onderzoek van de SP bleek dat de woningen koud, tochtig en een gevaar voor de volksgezondheid zijn. De SP kon daarom onder voorwaarden instemmen met de sloop van deze woningen.

Het stadsbestuur wil nu echter onderzoeken of de sloop van deze woningen kan worden uitgesteld tot na 2017. Zodat de 164 sociale huurwoningen beschikbaar blijven voor de woningmarkt. Dit betekent dat de bewoners nog minstens 5 jaar in deze koude, tochtige woningen moeten wonen. Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De woningen zijn onveilig en een risico voor de gezondheid van de bewoners. Dat is ook de reden dat er door SWZ is besloten tot sloop van deze woningen. Het is vreemd om na een half jaar terug te komen op dat besluit. De staat van de woningen is niet opeens veranderd. Bovendien zijn de bewoners verhuisvergoedingen beloofd en een ophoging van de inschrijfduur. Dat kan nu niet meer ter discussie worden gesteld.’

De SP wil dat de beloftes die aan de huidige bewoners zijn gedaan worden nagekomen, ongeacht of de woningen wel of niet worden gesloopt. Iedere huurder heeft recht op een veilige en gezonde woning, ook als het een sociale huurwoning betreft. De SP wil spoedig in debat met het college over dit besluit.

U bent hier