h

SP: zorgen om Holtenbroek III

21 april 2013

SP: zorgen om Holtenbroek III

De Zwolse SP maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in Holtenbroek III. Uit buurtonderzoek in verschillende straten in de wijk blijkt dat veel bewoners het idee hebben dat de veiligheidssituatie aan het verslechteren is. Ook meldden de bewoners een groot aantal inbraken in de afgelopen maanden.

De SP heeft in een aantal straten huis-aan-huis onderzoek gedaan en de bewoners gevraagd naar hun ervaringen met veiligheid in de buurt. Het blijkt dat de meeste bewoners, ook degenen die zich nog veilig voelen, het idee hebben dat het met de buurt de verkeerde kant op gaat. Dit bevestigt de uitkomst van een eerdere vraag die op verzoek van de SP in de raadsenquête aan de bewoners van Holtenbroek is voorgelegd over veiligheid in de wijk.

De beleving van veiligheid in de buurt wisselt sterk per straat en soms per huis: sommige mensen geven expliciet aan hun kinderen niet meer buiten te durven laten spelen en het liefst zo snel mogelijk te buurt te willen verlaten, anderen vinden dit overdreven. Het gevoel dat de veiligheidssituatie verslechterd is echter behoorlijk algemeen. Daarnaast is het opvallend hoeveel bewoners aangeven recent het slachtoffer te zijn geweest van kleine criminaliteit (vandalisme, diefstal) of inbraak.

De SP vindt dat de gemeente de inzet in de buurt, zowel op sociaal vlak als politie-inzet, moet intensiveren. SP-raadslid Frank Futselaar: ‘Het gaat gelukkig heel goed met het grootste deel van Holtenbroek, maar de situatie in Holtenbroek III is zorgelijk te noemen. Wij moeten voorkomen dat de buurt afglijdt. De gemeente moet nu doorpakken en geld en mankracht beschikbaar stellen voor Holtenbroek III’.

De SP doet in haar onderzoeksrapport verschillende aanbevelingen voor verbetering van de situatie in Holtenbroek III, onder andere voor het vestigen van een tijdelijke politiepost.
Het rapport zal maandag worden aangeboden aan de gemeenteraad en is hier te vinden.

Rapport 'Buurtonderzoek Holtenbroek III'

U bent hier