h

SP wil einde aan sollicitatiecircus

17 juni 2013

SP wil einde aan sollicitatiecircus

Bij de algemene beschouwingen in de gemeenteraad heeft de SP vanavond gepleit voor het afschaffen van het brievenquotum van 25 sollicitatiebrieven per week voor bijstandsgerechtigden. Zij moeten van de sociale dienst 5 brieven per dag versturen. Bijstandsgerechtigden krijgen een korting op hun uitkering als ze niet aan dit quotum voldoen.

De SP rekende voor dat met 2551 bijstandsgerechtigden die een sollicitatieplicht hebben, dit neerkomt op 63.787 brieven per week. Op 690 vacatures op een gemiddeld moment in Zwolle. De SP vindt dat massa-sollicitaties op vacatures die er niet zijn zinloze tijdsbesteding is, ontmoedigend werkt voor werklozen en voor overlast zorgt voor ondernemers die een vacature plaatsen en getroffen worden door een karrenvracht aan brieven.

De SP wil dat de prestatie-eisen van mensen met een sollicitatieplicht worden gekoppeld aan de persoonlijke en economische omstandigheden van het moment. Als er meer vacatures zijn, mogen ook meer sollicitaties gevraagd worden. Als er weinig vacatures zijn -zoals nu- is dit zinloos.

SP wil opheldering over werken met behoud van uitkering

U bent hier