h

Succes SP: geen ontslagen sociale werkplaats en betere dienstverlening politie

25 juni 2013

Succes SP: geen ontslagen sociale werkplaats en betere dienstverlening politie

Afgelopen maandag heeft de SP drie successen behaald voor de stad. Ondanks eerdere berichtgeving heeft de wethouder gegarandeerd dat geen van de 66 werknemers van de sociale werkplaats met een tijdelijk contract tot 31 december 2013 worden ontslagen in 2014. Vanwege de komende bezuinigingen zouden deze werknemers met een beperking geen vast dienstverband krijgen en terug op de wachtlijst worden geplaatst. De wethouder heeft nu toegezegd dat deze werknemers in 2014 bij de Wezo kunnen blijven werken.

Ook de politieagenten zijn geholpen. In een aantal buurten – zoals Holtenbroek III – blijkt de aangiftebereidheid van bewoners erg laag bij een misdrijf. Dit terwijl het aantal woninginbraken in Holtenbroek III met 232% is gestegen de afgelopen twee jaar. De SP heeft voorgesteld om door de inzet van Ipads wijkagenten de mogelijkheid te geven om ter plekken aangifte te kunnen opnemen. Uit meldingen van politieagenten bleek namelijk dat de regiopolitie een flink aantal Ipads heeft aangeschaft, maar dat deze door de teamleiders worden gebruikt en niet op straat worden ingezet door de wijkagenten. Een voorstel om Ipads in de wijken te gaan gebruiken werd raadsbreed ondersteund.

Helaas kon een voorstel om de verplichting voor mensen met een uitkering om 25 sollicitatiebrieven per week te doen af te schaffen geen meerderheid krijgen. De SP vindt het met zo weinig vacatures een zinloos brievencircus en wil dat er veel meer wordt gekeken naar de mogelijkheden van mensen en beschikbare vacatures. Een voorstel (samen met de VVD) om mensen die vanuit de bijstand werk vinden te volgen en te onderzoeken of zij daadwerkelijk structureel en duurzaam onafhankelijk worden van de bijstand, haalde het wel.

U bent hier