h

Komt u even over de brug?

9 augustus 2013

Komt u even over de brug?

Vanmorgen voerde de SP actie om de problemen met de Rodetorenbrug aan te klagen. De brug had al in het voorjaar geopend moeten worden, maar maanden later ligt de brug er nog ongebruikt bij. Vanwege constructiefouten is er een juridisch steekspel tussen de gemeente en de bouwer gaande. De brug heeft een knik waardoor er twijfels zijn over de veiligheid van fietsers in combinatie met voetgangers op de brug.

 Komt u even over de brug?

De brug, waarvoor onder Zwolse burgers en de Zwolse politiek altijd weinig draagvlak heeft bestaan, is tot op heden afgesloten voor publiek. Er voor zover bekend is er geen uitzicht op een spoedige opening. SP raadslid Edwin Koster: ‘de brug is er destijds met politiek gekunstel en veel belastinggeld doorheen gedrukt om nu gebocheld en werkloos over de gracht te liggen. Het plan van de brug is tot nu toe helemaal in het water gevallen en wethouder Vedelaar mag van geluk spreken als ze hier nog met slechts een nat pak vanaf komt.’

De SP heeft vanmorgen om 10.00 uur op ludieke wijze protesteren tegen de geldverslindende bochelbrug die Zwolse belastingbetalers pijn doet aan hun blauwe vingers. De SP was en is tegen de aanleg van de Rodetorenbrug.

 Komt u even over de brug?

Weblog Zwolle: Protest tegen problemen met Rodetorenbrug
De Stentor: Protest SP tegen Rodetorenbrug

U bent hier