h

SP-raadslid Siderius naar Tweede Kamer

12 augustus 2013

SP-raadslid Siderius naar Tweede Kamer

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius wordt op 3 september geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Zij zal Kamerlid Sadet Karabulut - die op zwangerschapsverlof is - drie maanden vervangen. Siderius hoopt de belangen van Zwolse burgers zo goed mogelijk in Den Haag te kunnen behartigen. Zij zal zich vooral bezig houden met portefeuilles in het sociale domein, wat ook haar specialisme is. Bijzondere aandacht krijgen de positie van jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en de werknemers in de sociale werkplaatsen.

Tjitske Siderius

Siderius is op dit moment fractievoorzitter voor de SP in de gemeenteraad en tevens het gezicht van die partij in Zwolle. Zij zal haar raadszetel tijdens haar tijdelijke Kamerlidmaatschap behouden. Siderius: ’Ik vind het een grote eer om drie maanden nationaal volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Ik heb mij jarenlang ingezet voor een socialer Zwolle, nu mag ik die strijd in Den Haag voeren. Als Zwols kamerlid zal ik me natuurlijk ook specifiek voor de regionale belangen inzetten.’

De SP afdeling Zwolle is verheugd over het nieuws. Siderius heeft veel binnen de afdeling gedaan: zo was zij nauw betrokken bij het onderzoek naar schimmelwoningen in Dieze-Oost en hielp zij vele individuele Zwollenaren met hun problemen op sociaal gebied.

U bent hier