h

SP bezorgd over forse prijsstijging 55+ zwemmen

16 juni 2014

SP bezorgd over forse prijsstijging 55+ zwemmen

De SP stelde maandag 16 juni mondelinge vragen aan wethouder de Heer, portefeuillehouder sport, over de forse prijsstijgingen voor het begeleid zwemmen voor ouderen. Naar aanleiding van deze vragen heeft de wethouder toegzegd zich in te zetten voor een prijsverlaging.

De SPis benaderd door ouderen die veel moeite hebben met de sterk gestegen prijzen: het blijkt dat velen minder zijn gaan sporten of hier zelfs helemaal mee zijn gestopt. SP raadslid Brammert Geerling:”Dit betekent dat sporten een grote last of zelfs onmogelijk wordt voor een groep die hier juist bijzonder veel baat bij heeft. Ik wil van de wethouder weten of dit klopt en zo ja, wat hij er aan gaat doen. Het kan niet zo zijn dat de dikte van je portemonnee straks bepaald of je gezond ouder kunt worden of niet.”

Naar aanleiding van de SP-vragen stelde de wethouder in contact te gaan met uitbater Windesheim van het Hanzebad om de verhoging aan te kaarten en te proberen deze omlaag te krijgen.

U bent hier