h

SP heeft zorgen over veiligheid fietsers bij Rode Torenbrug

14 juli 2014

SP heeft zorgen over veiligheid fietsers bij Rode Torenbrug

De SP in Zwolle maakt zich zorgen over de onoverzichtelijke en onveilige situatie die voor fietsers is ontstaan door de aanleg van de Rode Torenbrug. Nadat de brug eindelijk – na veel juridisch gesteggel en bobbels - is geopend voor fietsers kreeg de partij direct signalen van fietsers dat ze de kruising met de Jufferenwal onveilig vinden. Het is onduidelijk wie er voorrang heeft het zicht op de weg is zeer beperkt. De SP wil van het stadsbestuur weten welke maatregelen het gaat nemen om de kruising veilig te maken.

SP-raadslid Marij Feddema: ‘Bij de aanleg van de brug is duidelijk niet gedacht vanuit het perspectief van de fietser. Zwolle is een onveilig fietskruispunt rijker. Het stadsbestuur zou de naam Fietsstad 2014 juist eer moeten aandoen en de veiligheid van fietsers moeten verbeteren in plaats van verslechteren.’

De partij wil dat het college direct maatregelen neemt om deze onveilige situatie op te heffen. Feddema: ‘Het zou goed zijn als het stadsbestuur niet alleen vanuit het perspectief van gemotoriseerd vervoer denkt, maar ook oog heeft voor de risico’s van de fietsers in onze stad.’

De SP is nooit een voorstander geweest van de Rode Torenbrug . De partij vond het zonde van het geld, omdat nog geen 200 meter verderop een prima brug over het water ligt. Nu een politieke meerderheid heeft besloten om de brug te laten bouwen, houdt de SP vinger aan de pols. Na allerlei juridische ongelukjes en bobbels in de brug is de SP blij dat de brug nu eindelijk geopend is, alleen hekelt zij de gevaarlijke situatie voor fietsers.

Bijlage:

 

U bent hier