h

SP pleit voor 500 extra fietsenrekken

25 augustus 2014

SP pleit voor 500 extra fietsenrekken

De SP in Zwolle vindt de ambitie van het Zwolse stadsbestuur voor meer fietsenrekken in Zwolle zeer mager. Het nieuwe voorstel levert netto slechts 177 extra fietsenrekken op. In de Zwolse Binnenstad zijn echter al meer dan 1000 fietsen rekloos. De partij wil minimaal 500 fietsenrekken erbij en zal dit vanavond in de gemeenteraad voorstellen.

SP raadslid Marij Feddema: ‘Ondanks dat Zwolle de titel voor fietsstad 2014 heeft weten binnen te slepen, is het slecht gesteld met het aantal fietsenrekken in de Binnenstad. Hierdoor staan fietsen soms hinderlijk in de weg of – nog erger – worden door de gemeente weggesleept of er ontstaat een verpauperde indruk. Hoog tijd voor nog meer actie van de wethouder.’

De Zwolse SP vraagt het stadsbestuur vanavond om creatief te zijn. Feddema: ‘Als er geen plek is voor rekken, maak dan fietsparkeervakken. Dat kost minder ruimte en is ook nog goedkoper’. De SP zet zich al jaren in voor het fietsbeleid in Zwolle. Diverse onderzoeken van ROOD, jong in de SP, toonden in het verleden aan dat veel fietsen een rekloos bestaan leven in Zwolle.

U bent hier