h

SP ROEPT OP TOT PROTEST BIJ ‘AFBRAAKTOUR’ VAN RIJN

30 september 2014

SP ROEPT OP TOT PROTEST BIJ ‘AFBRAAKTOUR’ VAN RIJN

De SP in de IJsseldelta organiseert op 1 oktober een protest bij de tour die Staatssecretaris van Rijn door het land maakt. Hij komt onder andere in Kampen. De SP roept roept betrokken organisaties en mensen die de afbraak van de zorg vrezen om die dag om 13.30 uur mee te doen in het protest bij aankomst van van Rijn voor het stadhuis in Kampen.

Deze Staatssecretaris is verantwoordelijk voor de bezuinigingen op de Jeugdzorg, de Thuiszorg, taken die per 1 januari door gemeenten moeten worden uitgevoerd. Ook is hij verantwoordelijk voor het sluiten van 800 verzorgingshuizen in het hele land.

In alle gemeenten is groeiende onrust en bezorgdheid over de verslechtering van de zorg, het ontslag van personeel in de thuiszorg en de jeugdzorg. Verschillende instanties pleiten voor het uitstel van de invoering omdat ouderen en kinderen de rekening gepresenteerd krijgen van geen of minder zorg te krijgen. De SP spreekt daarom ook over een ‘afbraaktour’ van van Rijn.

De Staatssecretaris zelf heeft deze tour door het land georganiseerd om ‘mooie voorbeelden’ te horen van een aantal vooraf geselecteerde wethouders. Ook wil hij van zijn tour een filmpje maken ter promotie van zijn beleid.

Voor de Zwolse SP is dit een mooie gelegenheid om te staatssecretaris eens te wijzen op de realiteit:  “Wij  krijgen nu al dagelijks veel berichten van ouderen en ouders van kinderen, die vernemen dat de zorg voor hen of hun kind volgend jaar zal wegvallen. En de organisatie van de jeugdzorg door gemeenten lijkt op een grote chaos. Tienduizenden mensen tekenden de kaartenactie tegen sluiting van verzorgingshuizen. Dat zijn de feiten die wij de staatssecretaris willen laten zien. Zijn afbraakbeleid moet stoppen”

U bent hier