h

Einde Workfast is overwinning deelnemers

2 oktober 2014

Einde Workfast is overwinning deelnemers

De Zwolse SP is verheugd met het bericht van de gemeente Zwolle dat de samenwerking met Workfast wordt beëindigd. De treitertrajecten van Workfast zijn de SP al lange tijd een doorn in het oog. Mede op basis van het zwartboek van de SP heeft de gemeente de samenwerking stopgezet.

Klachten over Workfast waren voor de SP aanleiding om een meldpunt te beginnen. Uit de klachten bij het meldpunt is een zwartboek gevormd. In het zwartboek geven veel deelnemers  van Workfast hun ervaringen met de integratiemethode. Die zijn buitengewoon negatief. Deelnemers voelden zich zwaar onder druk gezet.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: “Dit is in de eerste plaats een overwinning voor de mensen die de moed hebben gehad om Workfast aan te klagen. Zonder hun verhalen hadden wij nooit de gemeente onder druk te zetten om deze methode te beëindigen. Dit laat ook goed zien dat georganiseerd verzet kan werken.”

De SP vindt het wel opmerkelijk dat de gemeente heeft besloten tot stopzetting nog voor een eerder beloofd debat in de gemeenteraad heeft kunnen plaatsvinden. “Wij wilden een debat over de wenselijk van Workfast, maar kennelijk durfde het college dat niet aan op basis van de evaluatie en hebben ze het maar meteen stopgezet.”

U bent hier