h

SP Zwolle: Gevaarlijke situatie Belvédèrelaan

29 oktober 2014

SP Zwolle: Gevaarlijke situatie Belvédèrelaan

De SP in de Zwolse gemeenteraad deelt de zorgen van basisscholen de Schatkamer en de Vlieger over de toekomstige infrastructuur rondom het nieuw aan te leggen station in Stadshagen. Met name de aanpassingen aan de Belvédèrelaan gaan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor de schoolgaande kinderen. De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De aanpassingen hebben te maken met de komst van het nieuw te bouwen NS station. De Belvédèrelaan krijgt in dit plan een belangrijk rol als ontsluitingsweg. In de vragen wil de SP weten of het college bereid is verder met scholen en omwonenden in gesprek te gaan en een alternatief te zoeken.

SP-raadslid Marij Feddema: “De weg wordt nog net geen snelweg, maar zeker is dat schoolgaande kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hier nooit veilig over kunnen steken. Zo ontstaat er een tweede gevaarlijke oversteek aan de Belvédèrelaan, naast de oversteek met het Twistvlietpad. We creëren zo een groot probleem voor de toekomst.”

U bent hier