h

SP stemt tegen participatiewet

25 november 2014

SP stemt tegen participatiewet

De SP in de Zwolse gemeenteraad heeft gisteren tegen de participatiewet gestemd. Door deze wet zal het niet langer mogelijk zijn voor mensen met een arbeidshandicap om in te stromen bij de sociale werkplaats WEZO. Daarnaast is er een onrechtvaardige massale herkeuring van mensen met een WAJONG-uitkering. De SP is het ook oneens met de verplichte tegenprestatie voor mensen met een uitkering. 

SP-raadslid Bert Sluijer: "Deze wet zorgt voor een grote bezuiniging op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar we mensen juist zouden moeten helpen om de weg naar werk te vinden gaat dit voorstel vooral uit van straffen. Daar kunnen we niet mee akkoord gaan."

Verbetervoorstellen van de SP op het voorstel werden door de coalitiepartijen CU, PvdA, D66 en VVD structureel weggestemd. 

U bent hier