h

SP Zwolle in gesprek in Holtenbroek

27 maart 2015

SP Zwolle in gesprek in Holtenbroek

De Zwolse SP gaat komende zaterdag van 10.00-12.00 in het winkelcentrum Holtenbroek in gesprek met bewoners over hun wijk. Directe aanleiding zijn de verschillende geweldsincidenten van de afgelopen weken. De SP hoopt van de mensen in Holtenbroek te horen wat zij graag zouden willen zien gebeuren in hun wijk.

De SP vindt het betreurenswaardig dat na alle positieve zaken die zijn gebeurd in de wijk de afgelopen jaren er nu in zo'n korte tijd een aantal heftige incidenten heeft plaatsgevonden. De partij wil graag weten of bewoners dit als een structureel probleem zien of als een reeks toevallige incidenten. Bovenal wil de SP weten wat er kan gebeuren om de wijk nog leefbaarder te maken en de positieve lijn van afgelopen jaar verder door te zetten.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: 'De afgelopen dagen zijn wij benaderd door bewoners die zich weer grote zorgen maken over de wijk, maar ook door anderen die graag willen dat de positieve kanten meer benadrukt worden. Daarom willen wij nu van de wijkbewoners zelf horen hoe het gaat en wat er beter kan. Daarvoor zetten we zaterdag een eerste stap.'

In 2013 bleek uit een SP-onderzoek in Holtenbroek III dat er grote gevoelens van onveiligheid leefden in die buurt. Latere gemeentelijke onderzoeken bevestigden dit. Mede op initiatief van de SP is er daarop extra geïnvesteerd in de wijk, op het gebied van veiligheid en leefbaarheid.

U bent hier