h

ROOD en Young & United in actie tegen jeugdloon

31 mei 2015

ROOD en Young & United in actie tegen jeugdloon

Maandagavond zullen ROOD, jong in de SP, en de FNV-organisatie Young & United actie voeren tegen het bestaan van het jeugdloon, waarmee jongeren voor hetzelfde werk slechts de helft betaald krijgen. Ze zullen daarom een half biertje bestellen, omdat dat alles is dat jongeren kunnen betalen.

Young & United strijdt voor een volwassen minimumloon vanaf 18 jaar. Door het bestaan van het -veel lagere- jeugdloon kunnen jongeren, ook als ze fulltime werken, niet leven van hun inkomsten. Ze doen daarbij hetzelfde werk als oudere collega's, maar krijgen daar veel minder voor betaald. ROOD steunt de actie van Young & United en heeft hiervoor in Zwolle een actiegroep helpen oprichten.

Op maandagavond vanaf 19.30 komen de jongeren bijeen in de 4 jaargetijden aan de Melkmarkt, om door het bestellen van een half biertje te protesteren tegen het jeugdloon. Zij krijgen immers ook maar de helft betaald voor hun werk. ROOD-coordinator Simon Zandvliet: 'Het valt niet uit te leggen dat jongeren voor hetzelfde werk maar de helft betaald krijgen. Vanavond beginnen we aan de campagne in Zwolle om daar iets aan te veranderen. Wij houden niet op tot jongeren gelijke beloning krijgen voor hetzelfde werk.'

Kijk voor meer informatie op www.youngandunited.nl

U bent hier