h

Woede om zorgbezuinigingen kabinet

30 mei 2015

Woede om zorgbezuinigingen kabinet

Foto: SP

Zaterdag stond de SP om handtekeningen op te halen voor de FNV-volkspetitie tegen de afbraak van de zorg. Veel Zwollenaren lieten weten de actie te steunen. Een aantal had zelf te maken met zorgbezuinigingen, bijvoorbeeld door het verliezen van noodzakelijke uren thuiszorg. Anderen lieten weten grote problemen te hebben met het verkrijgen van hun PGB. 'Ik moet nu voortdurend de overheid in de gaten houden of ze het wel goed doen', aldus een voorbijganger, die het huilen nader stond dan het lachen. Het aantal trieste verhalen over het zorgbeleid is groot.

Foto: SP

Andere Zwollenaren grepen de kans aan om hun woede uit te spreken over de uitspraken van premier Rutte dat mensen die hun baan verliezen te snel naar het UWV gaan. Nog afgezien van het feit dat de regels van het UWV verplichten binnen een week na ontslag een uitkering aan te vragen, vonden mensen die al jaren op zoek zijn naar werk dit een buitengewoon kwetsende uitspraak van de VVD-leider.

U bent hier