h

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Zwolle over IS

5 juni 2015

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Zwolle over IS

Foto: SP

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op maandagavond 22 juni naar het Dominicanenklooster in Zwolle om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor de Koerden in Irak, Syriƫ, Turkije en Iran. Oud-Zwollenaar Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Koerdisch gebied in Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syriƫ. In de Tweede Kamer is zijn partij tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken. Naast Van Bommel zal ook de Koerd Younis Lutfula (oud-SP-lid van de Provinciale Staten in Utrecht) en Diyar Hatami (lid Koerdische Democratische Partij Iran) deelnemen. Het debat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Adres: Assendorperstraat 29.

U bent hier