h

Ook Kamervragen over de Ambelt

9 september 2015

Ook Kamervragen over de Ambelt

Het Zwolse SP-kamerlid Tjitske Siderius heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de aangekondigde sluiting van de Ambelt. Eerder vandaag stelde de raadsfractie van de SP in Zwolle ook vragen over de kwestie. Door sluiting van de Ambelt ontstaat een onzekere situatie voor honderden leerlingen en leerkrachten in het speciaal onderwijs in Zwolle en de omliggende regio.

Siderius kent uit haar tijd als Zwols raadslid de Ambelt goed, en is daarnaast in de Tweede Kamer woordvoerder over onder andere passend onderwijs. Zij maakt zich grote zorgen over de aangekondigde sluiting van de Ambelt. Zij wijst onder andere de staatssecretaris van Onderwijs erop dat deze in het verleden heeft beloofd dat er 'geen busladingen kinderen uit het speciaal onderwijs naar het regulier onderwijs zouden gaan'. Met sluiting van de Ambelt dreigt dit wel te gebeuren.

De SP waarschuwt landelijk al langer voor het passend onderwijs, omdat kinderen die behoefte hebben aan speciaal onderwijs dreigen in de verdrukking te komen. Bovendien is de aanleiding een forse bezuinigingssituatie, die zorgt voor verhoogde werkdruk voor onderwijzend personeel en grote zorgen onder ouders. Siderius noemde het passend onderwijs daarom eerder al een 'gevaarlijk experiment'.

U bent hier