h

Veel vragen over financieel drama bibliotheek

28 september 2015

Veel vragen over financieel drama bibliotheek

De fractie van de SP heeft in de Zwolse gemeenteraad veel vragen gesteld over de grote financiele verliezen de de gemeente dreigt te lopen rond de verhuizing van de Stadkamer (bibliotheek). Onder andere door een asbestvondst lijkt de gemeente voor miljoenen in het schip te gaan.

De SP wilde vooral weten waarom er zoveel tegenvallers achter elkaar komen. Niet alleen bleek het van de GGD gekochte pand vol asbest te zitten, maar ook zijn er tegenvallers bij de inrichting van het gebouw, de veiligheidsmaatregelen en de aanpassing van het oude pand aan de Diezerstaart.

De SP stemde in 2014 voor verhuizing naar het GGD-gebouw omdat dit werd voorsgesteld als de meest betaalbare optie. Inmiddels rijzen de kosten de pan uit. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: "Het ene na het andere lijk komt uit de kast. Het lijkt er sterk op dat de gemeente aan het begin van het project is uitgegaan van de optimistische cijfers, om de verhuizing te kunnen verkopen."

De Gemeenteraad debatteert volgende week verder over de toekomst van de Stadkamer. 

U bent hier