h

Fietsenchaos station onaanvaardbaar

30 oktober 2015

Fietsenchaos station onaanvaardbaar

De SP Zwolle is verbolgen over de fietsenchaos op station Zwolle die is ontstaan nadat er 600 tijdelijke fietsenstallingen van het Lübeck plein zijn weggehaald. Deze tijdelijke fietsenstallingen waren geplaatst om het tekort aan stallingen op te lossen die waren ontstaan door het weghalen van enkele overdekte fietsenstallingen aan de Hanzelaan. Ook aan de centrumkant zijn grote problemen.

SP Raadslid Koen van Baal: “Het is natuurlijk van de zotte dat er al begonnen is met het weghalen van fietsenstallingen terwijl er geen adequate alternatieven zijn voor de hoeveelheid fietsen die er dagelijks bij het station staan. Heeft de gemeente dit niet zien aankomen?” De SP Zwolle is vooral boos over het feit dat dit voorkomen had kunnen moeten worden.

Afgelopen voorjaar zijn er 1.000 tijdelijke fietsenstallingen op het Lübeckplein geplaatst omdat de fietsenstallingen aan de Hanzelaan deels afgebroken werden. En nu worden die tijdelijke fietsenstallingen voor meer dan de helft weggehaald, terwijl de fietsenstallingen aan de Hanzelaan nog niet klaar zijn.

Verder geeft ProRail aan dat er in de toekomst nog meer problemen met fietsenstallingen ontstaan. De toekomstige bewaakte fietsenstalling aan de Hanzelaan heeft maar 460 plaatsen en er blijken veel meer fietsen dan stallingsplekken te zijn.

Raadslid van Baal gaat vragen stellen aan de wethouder. “Ik wil graag van de wethouder weten waarom en hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat de wethouder gaat doen om dit probleem op te lossen.” aldus van Baal.

U bent hier