h

SP op de bres voor TSN

18 december 2015

SP op de bres voor TSN

Foto: Yvonne Schutte/SP

Vanavond heeft de SP in de Diezerstraat kerstkaarten uitgedeeld tijdens de Zwolse koopavond met daarop een oproep om thuiszorgorganisatie TSN te redden. Deze thuiszorgorganistie, waar 12.000 mensen werken en die ook in Zwolle actief is, dreigt door wanbeleid en gebrek aan steun in de Tweede Kamer failliet te gaan.

Vandaag werd in de Tweede Kamer gediscussieerd over de thuiszorg en specifiek de situatie van TSN. Een voorstel van SP-kamerlid Tjitske Siderius om TSN te redden haalde het niet, waardoor faillissement dreigt. In Zwolle werken meer dan 150 mensen voor TSN en worden zo’n 850 clienten geholpen. Wat er met deze banen en deze zorg moet gaan gebeuren is nog volstrekt onzeker.

De Zwollenaren op straat toonden grote betrokkenheid met de thuiszorg. SP-raadslid Sandra Drost: ‘Je merkt dat mensen grote zorgen hebben over de zorg. Ze zien dat door de bezuinigingen alles minder wordt en mensen dreigen buiten de boot te vallen. Maar de steun voor de zorg op straat is gelukkig nog heel groot, merken we keer op keer. PvdA-Staatssecretaris van Rijn zou er goed aan doen daar eens naar de luisteren.

U bent hier