h

SP: ruimte voor fietsen in de binnenstad

8 maart 2016

SP: ruimte voor fietsen in de binnenstad

De gemeenteraad van Zwolle debatteerde afgelopen 7 maart over het fietsparkeren in Zwolle. De SP Zwolle is al tijden voorstander van goede fietsparkeerplekken in de binnenstad. De binnenstad van Zwolle moet een aantrekkelijke plek voor iedereen zijn en goede stallingen voor fietsen zijn daarbij een must.

In het voorstel van het college van B&W staan plannen om het aantal stallingen voor fietsen uit te breiden. Niet alleen permanente stallingen en een inpandig stalling maar ook zogenaamde pop-up stallingen worden er geplaatst. Deze pop-up stallingen kunnen gebruikt worden bij piekmomenten, zoals de koopavond, vrijdag en zaterdag maar ook bijvoorbeeld bij evenementen.

De SP Zwolle is positief over dit plan. Om overlast van fout geparkeerde fietsen tegen te gaan is dit een mooie oplossing. Wel heeft de SP Zwolle problemen met de "harde" aanpak van fout gestalde fietsen. SP-raadslid Koen van Baal: "Laten we zorgen voor een goede bewegwijzering richting fietsparkeerplekken, zet in op zogenaamde "fietscoaches" die de de weg naar stallingen kunnen wijzen. Zo lossen we al een groot gedeelte van de overlast op."

Verder vindt de SP Zwolle het een prima idee dat er bij het zoeken naar fietscoaches maximaal wordt ingezet op het aantrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat deze mensen weer mee kunnen doen aan het arbeidsproces.

U bent hier