h

In Assendorp voor het Nationaal Zorgfonds

21 mei 2016

In Assendorp voor het Nationaal Zorgfonds

Foto: Frank Futselaar

Vandaag trok een groep SP'ers de wijk Assendorp in om campagne te voeren voor het voorstel voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, het alternatief van de SP voor de mislukte marktwerking van de grote verzekeraars.

De SP wil een Nationaal Zorgfonds, waarbij alle Nederlanders onder het basispakket vallen. Hiermee verdwijnt ontzettend veel verspilling aan bureaucratie en zinloze reclame en gaat het geld in de zorg weer waar het echt naar toe moet: patienten en zorgmedewerkers, in plaats van de diepe koffers van de zorgverzekeraars. Daarnaast eindigt door het afschaffen van het eigen risico eindelijk de volstrekt onrechtvaardige 'boete op ziek zijn', die er nu al voor zorgt dat mensen met een laag inkomen noodzakelijke zorg mijden.

In Assendorp, zoals in de Wagenmakerstraat hierboven en de Tulpstraat hieronder, was veel animo voor het idee van het Nationaal Zorgfonds. De frustratie over het huidige falende zorgstelsel -waarbij bureacucratie winstmaximalisatie voor verzekeraars belangrijker zijn dan goede zorg of solidariteit- is erg groot. Voor de Zwolse SP is dit het begin van een lang campagne. Het Nationaal Zorgfonds gaat er komen!

Meer weten over Nationaal Zorgfonds? Kijk hier.

Foto: Frank Futselaar

U bent hier