h

SP voert in Zwolle campagne voor Nationaal Zorgfonds

24 juni 2016

SP voert in Zwolle campagne voor Nationaal Zorgfonds

De Zwolse SP zal deze zomer campagne voeren voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, als vervanging voor het huidige zorgstelsel dat leunt op private zorgverzekeraars. Onder andere worden de komende weken 15.000 folders verspreid en zal de partij huis-aan-huis steun vragen voor het Nationaal Zorgfonds

<--break->Het Nationaal Zorgfonds is een initiatief van de SP en wordt gesteund door onder andere wetenschappers, huisartsen en andere groeperingen uit de medische sector. Het Nationaal Zorgfonds is een reactie op de enorme bureaucratie en verspilling die door private zorgverzekeraars enorm zijn gestegen. Zo besteden verzekeraars jaarlijks zo’n 500 miljoen alleen al aan reclame en marketing.

De SP gebruikt de komende maanden om steun van de Zwollenaren voor het Nationaal Zorgfonds te verzamelen. Onder andere worden 15.000 zorgkranten verspreid over de stad. Ook zullen SP-activisten in verschillende wijken huis-aan-huis aanbellen om te praten over het Nationaal Zorgfonds. Na de zomer volgt een grote informatiebijeenkomst.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: “De zorgkosten in Nederland rijzen de pan uit, het eigen risico is inmiddels al 385 euro. Feitelijk is dat gewoon een boete op ziek zijn. En ondertussen wordt de zorg er niet beter van. Wij hopen om Zwolle, en de rest van Nederland, te overtuigen dat het National Zorgfonds een beter alternatief is.”

Zie voor meer informatie over het Nationaal Zorgfonds www.nationaalzorgfonds.nl

U bent hier